Gönderen Konu: SORU LAZIM  (Okunma sayısı 6395 defa)

abccuba

  • Üye
  • **
  • İleti: 93
SORU LAZIM
« : 12 Şubat 2012, 16:44:49 »
ARKADAŞLAR BİLGİSAYARINDA SORU OLANLAR guven.yesilyurt@hotmail.com adresine atabilir mi ?

Linkback: http://www.forumstajer.com/soru-lazim-t6295.0.html

king1907

  • Acemi Üye
  • *
  • İleti: 5
    • Ders Notları
Ynt: SORU LAZIM
« Yanıtla #1 : 15 Aralık 2013, 00:10:47 »
SMMM Staja Başlama Finansal Muhasebe Yaprak Testi
Genel muhasebe test soru ve cevapları
Genel muhasebe test soru
1. Yevmiye defterine kaydedilmiş olan işlemleri sistemli bir şekilde hesaplara dağıtan ve düzenli olarak bu hesaplarda toplayan defter hangisidir ?
A) Yevmiye
B) Mizan
C) Defteri Kebir
D) Bilanço
2. Kaynak hesapları kaç ana grup altında toplanır ?
A) 2
B) 3
C) 5
D) 1
3. Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin temel fonksiyonları arasında yer almaz ?
A) Sınıflandırma
B) Raporlama
C) Kaydetme
D) Değerleme
4. Gelir ve gider hesapları kâr / zarar hesabına devredilerek kapatılmadan önce hangi tablonun düzenlenmesi gerekir ?
A) Bilanço
B) Gelir Tablosu
C) Mizan
D) Fon akım tablosu
5. Hesap planında Gelir Tablosu hesapları hangi kod ile başlar ?
A) 1
B) 3
C) 5
D) 6
6. Hangisi için envanter kaydı yapılmaz ?
A) Borç Senetleri İçin
B) Stoktaki Mallar İçin
C) Unutulan Belgeler İçin
D) Alacak Senetleri İçin
7. İşletmeler nakit paralarını hangi hesapta takip ederler ?
A) 100 Kasa
B) 101 Alınan Çekler
C) 102 Bankalar
D) 153 Ticari Mallar
8. Muhasebenin kaydetme fonksiyonunun yerine getirildiği en önemli muhasebe defteri hangisidir ?
A) Defteri kebir
B) Kasa defteri
C) Envanter defteri
D) Yevmite defteri
9. Hesap planında bir hesabın adı altında yeni açılan hesaplara ne denir ?
A) Ekstra hesaplar
B) Serbest hesaplar
C) Pasif hesaplar
D) Yardımcı alt hesaplar
10. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?
A) Yevmiye defterindeki hesap hareketleri büyük defterlerle birebir olmalıdır.
B) Yevmiye defterinde yapılan bir kayıt büyük deftere de yazılmak zorundadır.
C) Yevmiye defterlerindeki hesapların bilgilerinin özeti büyük defterdedir.
D) Büyük defterler bilânçoya kaynak oluşturmazlar.
11. İşletmelerin belli bir tarihteki varlıkları ile kaynaklarını gösteren temel tablo hangisidir ?
A) Bilanço
B) Gelir tablosu
C) Nakit akım tablosu
D) Mizan
12. Büyük defter şeklinde hangisinin bulunması zorunlu değildir ?
A) Hesap Adı
B) Tutar
C) Açıklama
D) Tarih
13. 420 Satıcılar hesabı bilançoda hangi grupta yer alır ?
A) Duran varlıklar
B) Kısa vadeli yabancı kaynaklar
C) Uzun vadeli yabancı kaynaklar
D) Öz kaynaklar
14. 7 ile başlayan hesaplar gelir tablosunun hangi bölümünde yer alır ?
A) Olağan dışı gelir ve karlar
B) Satışların maliyeti
C) Faaliyet giderleri
D) Yer almaz
15. İşletmeler çek kestiklerinde kesilen çeklerini hangi hesapta takip ederler ?
A) 100 Kasa
B) 101 Alınan Çekler
C) 102 Bankalar
D) 103 Verilen Çekler
16. Aşağıdakilerden hangisi muhasebenin temel kavramları arasında sayılmaz ?
A) Sosyal Sorumluluk
B) Tutarlılık
C) Kesinlik
D) Parayla ölçme
17. İşletmeler veresiye mal satışlarında hangi hesabı kullanırlar ?
A) Bankalar
B) Ortaklardan alcaklar
C) Satıcılar
D) Alıcılar
18. Bilançoda varlık ve kaynak toplamlarının birbirine eşit olmasına ne denir ?
A) Netlik
B) Kar-zarar
C) Envanteri
D) Temel denkliği
19. Büyük defter toplarını bir tabloda görmemizi sağlayan muhasebe çizelgesi hangisidir ?
A) Mizan
B) Satışların maliyeti tablosu
C) Yevmiye defteri
D) Bilanço
20. İşletmelerin sermayesi ve karı gibi kendi kaynakları bilançoda hangi grupta yer alır ?
A) Varlıklar
B) Öz kaynaklar
C) Borçlar
D) Kaynaklar
1. C
2. B
3. D
4. B
5. D
6. B
7. A
8. D
9. D
10. D
11. A
12. C
13. C
14. D
15. D
16. C
17. D
18. D
19. A
20. B
Alıntıdır : http://www.e-dersnotlari.com/smmm-staja-baslama-finansal-muhasebe-yaprak-testi.html


Paylaş facebook

  Konu / Başlatan Yanıt / Gösterim Son İleti
xx
ARKADAŞLAR ACİL MALİYET MUHASEBESİ SORU KAYNAKLARI LAZIM DENEME TÜRÜ.

Başlatan yamakasi

0 Yanıt
1765 Gösterim
Son İleti 12 Mart 2013, 21:48:28
Gönderen: yamakasi
xx
BAŞARI İÇİN KAÇ SAAT LAZIM !!!

Başlatan ercanb27

16 Yanıt
4863 Gösterim
Son İleti 29 Temmuz 2010, 14:59:51
Gönderen: SMMM Gökhan GÜLBEK
xx
STAJA BAŞLAMA DERS NOTLARI YETERLİLİKTE LAZIM OLUR MU

Başlatan omre1983

2 Yanıt
3009 Gösterim
Son İleti 22 Temmuz 2012, 20:19:45
Gönderen: omre1983
xx
Temmuz 2011 Genel Kültürden 14 soru Alandan 45 Soru Toplamda 59 Soru Tutturduk

Başlatan Zehra Doğan

10 Yanıt
9668 Gösterim
Son İleti 30 Eylül 2011, 12:09:44
Gönderen: yaso7619